Boekreview: Jij bent een Badass

Jij bent een badass boekreview

Het is dé favoriet van vele influencers… Het boek Jij bent een Badass: twijfel niet langer aan jezelf en start een fantastisch nieuw leven van Jen Sincero. Een humoristisch ‘zelfhulpboek’ over het veranderen van je mindset en het leven van je droomleven. 

De bovenstaande link is een affiliate link voor Bol.com. Als jij een bestelling plaatst via bovenstaande link, ontvang ik een kleine vergoeding (daarmee help jij mij en mijn blog enorm!).

Focus op geld verdienen

De schrijfster van het boek (Jen Sincero) is een Amerikaanse en het boek is vanuit haar eigen ervaring geschreven. Ze kon haar hele leven al slecht met geld omgaan en besloot op een gegeven moment zichzelf te gaan focussen op geld verdienen

Ze vond het super eng en dacht dat het niet voor haar was weggelegd, maar ze was gewoon klaar voor een nieuw begin. Ze had het echt gehad met het (gezeur over het) niet hebben van geld en maakte een bewuste keuze dat te veranderen.

Stap 1: hulp inschakelen

Voorheen dacht ze altijd dat ze het zelf zou moeten doen, maar pas toen ze hulp vroeg, veranderde er dingen.

Ze schakelde een coach gespecialiseerd in het helpen van vrouwen met hun financiën in. Hier moest ze eerst dieper voor in de schulden gaan, maar nu kan ze zeggen: het is mijn best gespendeerde geld ooit. Ze deed precies gedaan wat de coach zei en het heeft haar leven voorgoed veranderd.

Bedrijf opstarten

De coach stimuleerde haar een bedrijf te starten in het helpen van vrouwen bij het schrijven van een boek. Ook al was dit bedrijf niet wat ze echt met haar leven wilde, ze was er goed in en het geld kwam binnen. 

Cliënten leerde ze kennen op netwerkmeetings (hoewel ze netwerken écht niet leuk vond). Dit is inmiddels bijna 10 jaar geleden.

Een andere mindset

Ondertussen creëerde ze een andere mindset. Niet langer leven in angst en twijfel, maar leven in vertrouwen en het nemen van risico’s. Na een paar maanden had ze haar inkomen verdriedubbeld!

Als je eenmaal ziet dat zulke grote veranderingen mogelijk zijn, terwijl je altijd dacht dat het niet zo was, verandert alles. Het maakte haar duidelijk dat al dit ‘zweverige gebeuren’ heel impactvol is. Uiteindelijk draaide het allemaal een verandering in mindset.  

Het boek en mijn mening

De reden voor haar om het boek te schrijven is dat ze een ‘zelfhulpboek’ mistte wat ook léuk was om te lezen. Ze hoopt dat het voor sommige mensen op deze humoristische en nuchtere manier wel doorkomt.

Het boek zet je op een leuke manier aan om na te denken waarom je twijfelt. Waarom volg je je dromen niet? Hoe verander je je mindset? Wat geloof jij (over jezelf en de wereld) want dan kun je dit vervangen door een ander geloof.

Het boek laat je geloven in jezelf. Stop met twijfelen aan jezelf, aan de persoon wie je bent. Ga je dromen volgen!

Heb jij hem al gelezen? Of ga je hem lezen?

Leave a Reply