De beste maand voor een no spend month

no spend maand zelf kunst maken met kind

Heb je weleens gehoord van No Spend November? Dit is een Amerikaanse trend om in november een maand lang zo min mogelijk geld uit te geven. 

Een No Spend Month of No Spend Challenge wordt het ook wel genoemd. Een veelgehoorde reactie: november is zo’n onhandige maand in verband met sinterklaas… Wat is dan de beste maand?

Hoe doe ik zelf mee met No Spend November?

Ten eerste denk ik dat het belangrijk is jezelf te realiseren: er is altijd wel een reden waarom die maand niet goed uitkomt, dus daar hoef je jezelf niet door te laten tegenhouden.

Zelf doe ik nu voor het 4e jaar mee aan No Spend November en het is nog NOOIT goed uitgekomen. 

Toch heb ik elk jaar als leuk, leerzaam en besparend ervaren.

Moraal van het verhaal: het kan altijd, maar je doet het op jouw manier. Volgens mij is er dus geen beste maand voor een no spend maand!

November of januari

Een no spend maand kun je in elke maand van het jaar houden! Ik vind het zelf leuk en motiverend dat het echt ‘een ding’ is in november, dus voel je vrij om je daarbij aan te sluiten.

P.s. voor sinterklaas kun je dan een budget reserveren 🙂

Op basis van mijn poll op Instagram vonden veruit de meeste mensen januari de beste maand. In verband met goede voornemens denk ik. Go for it zou ik zeggen!

Bewustwording

Een No Spend maand of challenge draait allemaal om bewustwording. Van welke uitgaven wil jij je weleens bewuster worden?

Misschien wil je de voorraadkast uitmesten en 50% op je boodschappenbudget besparen? Of de hele maand geen kleding kopen (of de rest van het jaar)? Geen coffee to go? Gewoon eens een maand je uitgaven bijhouden? Deel je jouw doelen in de comments?

Het geld dat ik bespaar tijdens No Spend November, beleg ik voor de lange termijn. En jij?

Leave a Reply

This Post Has One Comment

 1. Donna de Groot

  Beste Elle,

  Hartelijk Gefeliciteerd met de geboorte van jullie baby!
  Liefs van een enthousiaste fan van 72 jaar.
  Ga zo door met mensen enthousiast en wijzer maken met wat je doet.
  Dank je wel lieverd.

  Donna de Groot uit Maarssen