FinancElle in Portugal

Portugal zuiden twee weken roadtrip kosten

Eind augustus 2018 zijn mijn vriend en ik op een tweeweekse ‘road trip’ door het zuiden van Portugal (Lissabon, Algarve en Alentejo) geweest. Aangezien mijn vriend uit Portugal komt, was het een combinatie van familiebezoek (met veel eten!) en vakantie.

Lissabon

Op de eerste dag zijn we naar Lissabon geweest. Een paar typische dingen in de categorie eten en drinken die je echt moet proberen zijn Pasteis de Belém, een heerlijk pasteitje met custardvulling en een ‘shotje’ Ginginha! Wij aten ook een heerlijke ‘prego’ bij Pao Pao Queijo Qeuijo, een broodje met biefstuk. Yum! All about the food dus. Verder gewoon heerlijk ronddwalen door de stad. Mijn Fitbit gaf bijna 16.000 stappen aan!

Een van mijn favoriete dingen om te doen in buitenlandse steden: naar een foodhall! Ook in Lissabon heb je een hele leuke: Mercado do Campo de Ourique.

Wij zijn uiteindelijk maar 2 dagen in Lissabon geweest, dat vond ik eigenlijk iets te kort, zeker als je ook naar Cascais en Sintra wil.

Pasteis de Belém & Ginginha

Een van de beste tips: vermijd de rij bij Pasteis de Belém, want binnen is er zo veel ruimte om te zitten!

Algarve

Daarna vertrokken naar de Algarve om een weekje te kamperen. Dit gebied bestaat vooral uit leuke dorpjes en mooie baaien/stranden. Leuke plekken vond ik Lagos, Vilamoura, Silves, Tavira en Faro.

Via de website Walk Algarve heb ik de ‘Seven hanging valleys trail’ gevonden. De wandeling is in de buurt van Lagoa, van Marinha Beach naar Vale Centeanes Beach. Zelf zijn wij doorgelopen tot Carvoeiro (leuk plaatsje) en hebben daar een Uber teruggenomen naar Marinha beach (kosten Uber: €7 voor 10-12 kilometer). In verband met de hitte zijn wij vroeg gestart, dit kwam ook mooi uit zodat we makkelijk konden parkeren bij Marinha beach. De route is heel goed aangegeven.

In Silves stonden wij op een heerlijk rustige camping voor maar €14,50 per nacht voor 2 personen: O Paraiso! Met geweldig uitzicht. Echt een aanrader!

Tussen Vilamoura en Faro ligt een dorpje dat eigenlijk gebouwd is om een enorme golfbaan heen: Quinta de Lago. Wij hebben echt onze ogen uitgekeken! Zulke grote huizen en alles is perfect onderhouden.

Seven hanging valleys walk

Algarve seven hanging valleys wandeling

Alentejo

In Alentejo zaten wij in een vakantiehuis in de middle of nowhere (vlakbij de Spaanse grens). Als je echt rust wil in de warmte ga hier naartoe. Heerlijk om een week met de familie door te brengen, lekker te zwemmen, eten, lezen en eventueel wat rondwandelen of kanoën.

Wij hebben ook een bezoekje gebracht aan het kleine stadje Monsaraz, heel leuk om even paar uurtjes rond te lopen. Dat geldt ook voor Evora, de ‘hoofdstad’ van Alentejo.

Sunset in Alentejo & Monsaraz

Portugal zuiden twee weken roadtrip kosten planning
Monsaraz Portugal zuiden twee weken roadtrip kosten planning

Vis

In Portugal is het niets dan vis! Als je kunt: bestel verse gegrilde vis. Heerlijk. Lekker Portugees wijntje erbij (leuk om een keer ‘vinho verde’ te bestellen). Het viel me echt op dat er in Portugal bijna alleen maar Portugese wijn wordt gedronken terwijl je het in Nederland bijna niet ziet. 

Portugal zuiden twee weken roadtrip kosten planning

Onze favorieten

Favoriete steden (stadjes):

  • Lissabon
  • Lagos
  • Tavira

Favoriete stranden:

  • Praia do Meco
  • Porto de Mós
  • Praia de Cacela Velha

 Favoriete restaurants:

  • Lissabon: Pao Pao Queijo Queijo (vertaling: Brood Brood Kaas Kaas) in Lissabon, kun je meteen doorlopen naar Pasteis de Belém
  • Vilamoura: Cafe del Arte
  • Faro: Portas de Sao Pedro (én goedkoop!)

Financiën

Onderstaand een overzicht van de kosten die wij met 2 personen hebben gemaakt in twee weken Portugal.

Wij zijn ongeveer 8 nachten bij familie verbleven, dus dit geeft natuurlijk niet helemaal een reëel beeld. Als je deze mogelijkheid niet hebt, moet je er een bedrag voor accommodatie bij optellen!

Portugal zuiden roadtrip twee weken kosten

Ben jij weleens in Portugal geweest? Of wil je deze road trip nu ook gaan maken? Bij vragen weet je me te vinden 🙂

Leave a Reply