Gratis transactietegoed DEGIRO: wat heb je eraan?

transactietegoed DEGIRO pas op voordelig voor jou

Er loopt momenteel een campagne bij DEGIRO: als je nu een beleggingsrekening opent krijg je €50 gratis transactietegoed. De actie loopt tot 1 februari 2022.

Hoe werkt dit en heb jij er iets aan? Dat lees je hieronder!

De actie – gratis transactietegoed

Regelmatig houdt DEGIRO acties waarbij je gratis transactietegoed krijgt als je een beleggingsrekening opent. Op dit moment loopt er een actie tot 1 februari 2022.

Na het openen van een beleggingsrekening krijg je €50 transactietegoed toegekend. Dit houdt in dat de eerste €50 aan transactiekosten worden vergoed door DEGIRO. Dit geldt voor transacties tot 28 februari 2022. Je krijgt alle gemaakte transactiekosten én externe handlingskosten (tot €50) begin maart teruggestort op je DEGIRO bankrekening.

Let op: je krijgt dus geen €50 cadeau! Het gaat echt om een vergoeding voor gemaakte kosten. En de vraag is: maak jij deze kosten wel?

Transactiekosten bij DEGIRO

Hoe werken transactiekosten bij DEGIRO? Want je hebt alleen iets aan de actie als je ook daadwerkelijk transactiekosten maakt.

In principe betaal je transactiekosten op het moment dat je een aandeel of ETF aankoopt bij DEGIRO. Maar, er is een zogenaamde kernselectie. Dit is een selectie van ETFs / trackers waarbij je onder voorwaarden geen transactiekosten betaalt. De belangrijkste voorwaarden is dat je maximaal eens per maand aan- of verkoopt of boven een bepaald bedrag.

In deze kernselectie zitten onder andere mijn favoriete ETF VWRL en een kopie van deze ETF die het dividend automatisch herbelegt VWCE.

Hoe kies je de juiste ETF? Dat leer je met mijn 4-stappenplan.

Elke maand VWRL kopen = geen transactiekosten

Als jij van plan bent om elke maand één keer VWRL of VWCE aan te kopen, betaal je in principe nooit transactiekosten. Dan heb je dus precies niks aan deze actie.

Ben jij van plan om ook aandelen aan te kopen of bijvoorbeeld de nieuwe ETF V3AA (duurzame ETF van Vanguard die niet in de kernselectie zit), dan kun je wel iets aan deze actie hebben.

Zoals vaak met marketing, is het idee achter deze actie dat je door het gratis transactietegoed meer gaat handelen. Meer handelen is meestal niet goed voor je beleggingsresultaat, dus laat je hiertoe niet verleiden.

Beleggingsrekening met €50 transactietegoed openen bij DEGIRO? Klik hier!

Laat jij je verleiden?

Heb jij je door het gratis transactietegoed laten verleiden een rekening te openen of meer te handelen? Deel het in de comments!

 

De links naar DEGIRO zijn affiliate links. Als jij via één van deze links een account opent, krijg ik daarvoor een klein bedrag (daarmee help je mij en mijn blog enorm!).

Disclaimer: FinancElle is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de (tegenvallende) resultaten behaald met enige vorm van investeren. Beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Leave a Reply