Mijn 6 best gelezen blogs van 2020

beste 2020 mama en baby lachen
Het beste van mijn 2020....

2020 komt ten einde. Wat een jaar. Tijd voor een terugblik: mijn best gelezen blogs in het jaar 2020. Maar eerst… wat cijfertjes!

De cijfers van het jaar 2020

De cijfers van het jaar 2020:

 • Totale views: bijna 550.000 (WAUW!)
 • Totale bezoekers: bijna 300.000
 • Beste maand: november met 90.000 views en 53.000 bezoekers
 • Aantal blogs gepubliceerd: 61 (inclusief deze)

En dan nu: de lijst!

Nummer 1. De juiste ETF kiezen in 4 stappen

 • Datum: april 2019
 • Views 2020: 28.435
 • Views totaal: 35.884

Indexbeleggen is razend populair. Logisch, volgens mij is het de beste manier om te beleggen. Maar hoe kies je nu de juiste ETF? Nou, dat lees je in deze blog…

Nummer 2. Vermogensbelasting 2021: peildatum en besparen

 • Datum: oktober 2020
 • Views 2020: 22.622

De nieuwste blog uit het rijtje, hij is namelijk pas 2 maanden oud. Daaruit blijkt wel voor hoeveel mensen dit onderwerp van belang is.

Wil jij besparen op je box 3-belasting? Dan kun je nú nog actie ondernemen (voor 1 januari).

Nummer 3. Hoeveel geld heb je nodig om te stoppen met werken?

 • Datum: december 2018
 • Views: 20.328
 • Views totaal: 40.512

De oudste blog uit het rijtje. Gebaseerd op het interview waarmee het voor mij allemaal begon, in de zin dat mijn blog toen echt begon te lopen.

Heb jij al uitgerekend hoeveel je nodig hebt om te kunnen stoppen met werken?

Fun fact: in mijn best gelezen blogs van 2018 stond deze blog op nummer 2, toen met 1.319 views.

Nummer 4. Beleggen met peaks: review

 • Datum: juli 2020
 • Views 2020: 13.442

De tweede blog in het rijtje uit 2020. Hij is een half jaar oud. De reden dat ik hem schreef? Zoveel mensen beleggen via Peaks (vooral jongeren). Ik wilde voor eens en voor altijd weten hoe het nu zit met het rendement.

Mijn conclusie? Peaks is een leuk en stimulerend platform, maar door de kostenstructuur moet je er echt voor zorgen dat je minimaal €2.400 belegd vermogen hebt!

5 euro gratis tegoed: open een account via deze link (op je mobiel) en gebruik actiecode NELSOi152.

Nummer 5. Hoe word je rijk in 5 stappen?

 • Datum: juli 2020
 • Views 2020: 11.824

Ja, de titel doet het natuurlijk heel erg aantrekkelijk klinken. Oh, ik neem 5 stappen en dan word ik rijk. Zo simpel ligt het helaas niet. Het vraagt tijd, inzet en doorzettingsvermogen.

Maar voor de rest…. Gewoon deze 5 stappen volgen.

Nummer 6. Vanaf welk bedrag betaal je belasting?

 • Datum: mei 2020
 • Views 2020: 11.467

Er bestaat een zogenaamde ‘belastingvrije som’. Dit is het deel van je inkomen waarover je geen belasting betaalt. 

Hoe hoog is dat bedrag? Dat is afhankelijk van jouw situatie; ben je in loondienst of ondernemer? heb je kinderen of niet? In deze blog leg ik het uit: met cijfers!

Mijn favoriete blog van 2020

De blog waar ik het meest trots op ben? De beste broker voor zelf beleggen (augustus 2020, views: 5.374). 

Heb jij deze blogs allemaal gelezen? Hoe kwam je eigenlijk op mijn website terecht? Zou je dat hieronder willen delen in de comments?

Fijne feestdagen!

Leave a Reply

This Post Has 14 Comments

 1. Tom

  Hi Elle, om te beginnen antwoord op jouw vraag: ja, ik heb ze allemaal gelezen. Ik volg best een hoop blogs (denk rond de 40 met Feedly). Er zijn er een paar die ik onder het kopje “toppers” heb gezet en die van jou zit daar bij. Waarom? Jouw blogs zijn altijd zorgvuldig onderzocht en geschreven, onderwerpen zitten (bijna) altijd in mijn interessegebied en het design en jouw schrijfstijl lezen lekker weg. Ik hou van blogs waar echt wat in staat, dus de content telt het zwaarst. En die is bij jou altijd van waarde en kraakhelder. Mooi om te zien dat dit alles zich vertaalt in grote aantallen views en bezoekers. Kortom: gefeliciteerd en ga zo door! Fijne kerst, Tom

  1. FinancElle

   Dankjewel Tom voor je reactie. Wat een prachtig compliment. Geniet nog van de feestdagen!

 2. Kaspar

  Gefeliciteerd met deze klinkende cijfers!! Zelf hier ooit terecht gekomen via Porterenee en ik denk eerlijk gezegd dat de toenemen cijfers eind dit jaar ook komen door Porterenee. Renee is namelijk gestopt met de mogelijkheid om te reageren op blog berichten en ik weet dat veel bezoekers (ik incluis) toen vertrokken zijn aldaar en dan is deze site een mooi alternatief! En dan bedoel ik dat niet in de zin van second best… het is anders, niet zozeer beter of slechter. Maar juist een stukje community vorming rond een blog is voor mij een randvoorwaarde om een blog te blijven bezoeken. Bij Renee kan dit niet meer en (ik denk niet geheel toevallig) precies vanaf dat moment nam hier de activiteit (gevoelsmatig?) toe. Dus sindsdien volg ik Financelle redelijk trouw. Ga vooral zo door dus! En ajb, laat de mogelijkheid om te kunnen reageren op blog berichten wél open!

  1. FinancElle

   Dank voor de felicitatie. Mijn hoge aantal views in november heb ik met name te danken aan het feit dat ik een week lang elke dag een blog heb gepost!

 3. Meer door minder

  Leuke foto van jou en de kleine, Daarnaast een goed leesbaar blog (vind ik belangrijk) waarvan ik de meeste blogjes wel meelees.

  1. FinancElle

   Dankjewel! Ze is een echte lachebek! Fijn dat je meeleest en vaak reageert 🙂

 4. Angela

  Ooit kwam ik hier vanwege je interview in het AD. Nooit meer weggegaan! Door dit interview is mijn droom vastere vormen aan gaan nemen ; ik ga tussen mijn 50ste en 55ste met pensioen! Daar heb ik nog 15 a 20 jaar de tijd voor om dit te bewerkstelligen. ? Ik ben je enorm dankbaar voor dit interview. Je gaf me het zetje dat ik nodig had om mijn droom na te jagen, maar ik heb in jouw blog ook een heel fijn blog ontdekt. Fijn, heldere taal met goede onderbouwing. Ik heb ook echt altijd wat aan je blogs. Gefeliciteerd met de cijfers en ga vooral zo door in 2021. ??

  1. FinancElle

   Hi Angela, wat een geweldige reactie. Ik vind het nog altijd ongelofelijk om te horen dat ik mensen echt tot verandering aanzet. Super! Je doet het uiteindelijk allemaal zelf.

 5. Saska | FinanceMonkey

  Leuk dat je dit zo deelt Elle! Zeer leerzaam en ook leuk om te zien hoeveel succes je al hebt met je blog, helemaal verdient want je schrijft heldere artikelen met goede info 🙂

  1. FinancElle

   Dankjewel Saska, hetzelfde geldt voor jou!

 6. Maris | Moneyzz.nl

  Leuk om te zien welke artikelen het goed deden bij jou, gefeliciteerd met je mooie bezoekersaantallen! Ik volg je al een tijdje (geen idee meer hoe ik hier terecht kwam), maar ben dat blijven doen, zitten altijd interessante en leuke artikelen tussen om te lezen!

  1. FinancElle

   Hi Maris, dankjewel! Een fijne 2021 gewenst!

 7. Smallfire

  Wat leuke Elle, dat zijn indrukwekkende cijfers! Ik vind het tof dat je zo persoonlijk bent in je blog en dat je dingen op een heldere manier weet uit te leggen. Succes met je reis naar financiële onafhankelijkheid en keep up the good work!?