No Spend November 2019: doe je mee?

No spend november 2019 aankondiging thuis eten

Over een maand is het zover en ik hoop dat jullie allemaal meedoen: No Spend November 2019!

We gaan er weer voor… Eén maand lang zo min mogelijk uitgeven. Je vaste lasten, daar kun je natuurlijk niet echt onderuit (al is het wel een mooi moment om ze eens onder de loep te nemen), maar alle flexibele lasten… Die gaan we zo veel mogelijk beperken.

Hieronder lees je meer!

No spend maand

De no spend maand is een hype die ooit is overgewaaid uit Amerika. Welke maand is nu beter voor een financiële reset dan de maand vóór de duurste maand van het jaar. Juist, wij doen mee aan No Spend November.

Hoe motiverend is het dat jij dit niet in je eentje hoeft te doen, maar wij allemaal met je meedoen?

Volg me ook vooral op Instagram want in mijn stories zul je deze maand extra veel motivatie voorbij zien komen (natuurlijk deel ik ook mijn struggles).

Dan nu: de ‘regels’ dit ik voor mezelf heb opgesteld.

De regels

De regels van No Spend November kan iedereen voor zichzelf bepalen. Het idee is dat jij met jezelf de uitdaging aangaat om deze maand meer financiële bewustwording te creëren.

Mijn regels zijn:

 • geen kleding of andere spullen kopen
 • niet uit eten / lunchen / koffie drinken
 • besparen op boodschappen (doel: 50% van mijn normale uitgaven)
 • transportkosten zo veel mogelijk beperken
 • Eén joker

Nu moet ik zeggen dat No Spend November voor mij erg ongunstig valt (net zoals voor iedereen?) omdat ik in november 2019 de grootste aankoop van mijn leven ga doen: een huis kopen.

Daarbij komt ook nog dat ik een geregistreerd partnerschap aanga met mijn vriend en daar gaat taart op gegeten worden! Voor dat laatste zal ik mijn joker dan maar inzetten :)

Tips

Hieronder nog wat tips om de maand door te komen!

 • nodig vrienden uit voor een hapje of drankje bij jou thuis in plaats van buiten de deur
 • neem lunch mee naar je werk (hiermee bespaar je tot wel €1.000 per jaar!)
 • zorg dat je altijd een flesje water / thee / koffie bij je hebt en eventueel een snack
 • check geen webshops

Doe jij mee met No Spend November? En welke regels hanteer jij voor jezelf? Laat het weten hieronder in de comments!

Leave a Reply

This Post Has 10 Comments

 1. Audrey

  Zo, dat is nog best een challenge, vooral die 50% minder uitgeven aan boodschappen! Ik twijfel nog of ik meedoe.

  1. FinancElle

   Hi Audrey,

   Dat wordt zeker niet makkelijk. Normaal gesproken geven we voor 2 personen ongeveer 300 tot 350 per maand uit (afhankelijk van hoeveel weekenden er in de maand zitten), dus nu 150 tot 175 euro. Eén van de dingen die ik ga doen is alles wat we nog hebben opmaken en meer basic eten.

   Zou leuk zijn als je meedoet!

 2. Linda

  Klinkt goed! Ik doe zeker mee! Die boodschappen kan ik zeker op besparen maar is erg moeilijk weet ik! Ga je hierover tips geven? ?

 3. Lisette

  Ik ga mee doen!! Ik denk dat het goed is voor me om dit een keer te doen. Zeker om te minderen in de boodschappen. Ik geef daar echt te veel aan uit, vind ik zelf. Maar ik vind het best lastig om daar een goede balans in te vinden en uit te zoeken hoe ik het goedkoper kan maken.
  Mag 2 jokers van mezelf. Omdat ik weet dat we begin december een sinterklaas avondje hebben, waar we voor max €15 aan cadeautjes kopen. Dus dat wordt al 1 joker.

  1. FinancElle

   Super leuk Lisette!

   Besparen op boodschappen is niet makkelijk. Heb je deze tips al gelezen? Voor mij wordt het ook een uitdaging om 50% te halen, maar ik ga ervoor. Veel succes alvast en laat in november wat van je horen!

 4. Jacqueline

  Ik doe mee met bezuinigen!. Onze peuter van drie moet nog winterkleren, en we zijn nog druk aan het klussen in ons relatief nieuwe huis, dus de no-spend insteek laat ik wel lopen Ik heb ons weekbudget gehalveerd voor november, dus voldoende te puzzelen.

  1. FinancElle

   Leuk dat je meedoet! Dat is het fijne aan deze No Spend maand. Je kunt het zelf invullen hoe jij het wil/kan. Ga zo door!

 5. Diondk

  Wij doen ook mee met no spend november. bij ons ligt de focus vooral op boodschappen. (circa 800 euro per maand) voor 2 volwassenen en een peuter is echt te veel. Maar de jumbo ligt dan ook letterlijk om de hoek even snel iets bij halen resulteert dan al snel in 20 euro boodschappen ipv alleen groente.

  Wij zijn ook al de laatste week van oktober begonnen en hebben onze boodschappen nu al terug gebracht naar 80 euro per week.

  1. FinancElle

   Wat leuk dat jullie meedoen!

   Heeel herkenbaar, wij hadden in september een periode dat we bijna elke dag ‘even snel’ naar de supermarkt gingen en dan geef je zoveel meer geld uit!

   Wat een geweldig resultaat al! Ga zo door! Houd ons op de hoogte ?