No Spend November: op de helft!

No spend basisproducten AH huismerk

We zijn halverwege No Spend November 2019! Op Instagram post ik over al mijn hoogte- en dieptepunten en daar vind je elke dag een ‘NSN personal finance tip’. Volg me daar als je meer inspiratie wil!

Hoe is deze no spend maand tot nu toe verlopen? Welke reacties heb ik ontvangen? Wat is de tussenstand? 

Doelen No Spend November 2019

Nog even mijn doelen op een rijtje:

 • niet shoppen (geen kleding of wat dan ook)
 • niet uit eten / lunchen / koffie drinken (we hebben een joker ingezet op de dag van ons geregistreerd partnerschap voor koffie met taart!)
 • 50% besparen op boodschappen (budget: €175 voor 2 personen)
 • transportkosten zo veel mogelijk beperken

Jouw doelen

Deel jij jouw doelen hieronder in de comments? En laat je me weten hoe het ermee gaat?

Tussenstand 

 • Shoppen: tot nu toe is het me gelukt geen kleding of andere spullen te kopen. Daarnaast wist ik natuurlijk al een tijd dat No Spend November eraan zat te komen, dus ik heb mijn weekenden redelijk vrij gehouden (heerlijk!)
 • Boodschappen: het is pittig om de helft minder uit te geven! Tot nu toe hebben we voor 2 personen €90,74 uitgeven. We zitten iets over budget (€87,50)!
 • Transportkosten: hieraan hebben ik nog niets uitgegeven deze maand. Zelfs met dit weer fietsen we heel wat af!

Waarom toch eigenlijk?

Waarom doen we eigenlijk mee aan No Spend November? Dat vroeg ik me vorig weekend na het boodschappen doen hardop af. We hoeven toch niet perse zuinig te doen? Zei ik tegen mijn vriend.

Mijn conclusie: ik vind het heel fijn dat deze maand me weer even met beide benen op de grond zet. We kunnen ons luxeproducten veroorloven en uit eten gaan wanneer we zouden willen, niet normaal toch eigenlijk? Volgende maand geniet ik weer extra van een lunch met vriendinnen of een etentje met familie. 

Het maakt me extra dankbaar voor die dingen die normaal misschien zo alledaags lijken! Heb jij dat ook?

Reacties

Ik vind het zo leuk dat heel veel van jullie meedoen met No Spend November! Ook al hoor ik van jullie dat het niet altijd makkelijk is… Auto’s die kapot gaan, Sinterklaas die bijna komt en winterjassen voor de kinderen die nodig zijn. Jullie doen het mooi wel! Ik vind het geweldig!

Deel vooral jouw ervaringen hieronder in de comments!

Leave a Reply

This Post Has 4 Comments

 1. Annika De Nooij

  November is voor ons geen optie qua no spend: onze dochter is jarig en we vieren dat met familie en vrienden. Haar cadeautjes had ze al voor november binnen (ze had nieuwe schaatsen nodig en het schaatsseizoen begint in oktober), maar alsnog heb je meer boodschappen nodig dan normaal. Wij proberen altijd in februari zo min mogelijk uit te geven, gewoon om de sport.

  1. FinancElle

   Gefeliciteerd met je dochter! Februari is zeker ook een goede maand voor een no spend maand 🙂

 2. Kiki Hermus

  Wat mooi om het te bekijken in het kader van dankbaarheid. Dat het best bijzonder is om de luxe te hebben zo maar dingen te kopen en uit eten te gaan en je daar eens extra bewust van te zijn.

  1. FinancElle

   Ja, zo goed om je dat weer even (extra) te realiseren!