Spaartip van de maand: Tweedekans producten

Administratieve verplichtingen ondernemers
Zie je dat kleine krasje op mijn laptop? Daardoor kreeg ik €80 korting!

TweedeHands, zeg je? Nee… TweedeKANS!

Ik ben zelf groot fan van tweedehands (bijvoorbeeld auto’s, meubels en kleding), maar soms is tweedekans een betere optie. Wél nieuw, maar nog steeds goedkoper en beter voor het milieu!

Tweedehands of tweedekans?

Heel veel dingen kun je prima tweedehands kopen. Van babykamers tot kampeeruitrusting, het is allemaal te koop op Marktplaats. Een geweldige uitvinding, maar sommige dingen kun of wil je gewoon liever niet tweedehands kopen.

Voor mij geldt dat bijvoorbeeld voor een laptop en wasmachine en, sinds ik mijn blog heb, ook voor een telefoon. Voorheen kocht ik deze ‘refurbished’ (een chique woord voor tweedehands), maar voor mijn blog en Instagram wil ik mooie foto’s maken en dus een goede camera hebben.

De ideale oplossing? Tweedekans!

Wat is tweedekans?

Onlangs is er erg veel over in het nieuws geweest over retouren bij webshops. Als jij online iets besteld en het terugstuurt naar een winkel wordt het (afhankelijk van het product) óf opnieuw in de webwinkel geplaatst óf weggegooid óf aan opkopers verkocht.

Als een product terugkomt met een kleine beschadiging kan het niet als nieuw worden teruggeplaatst in de webshop en zouden alleen de laatste twee opties overblijven.

Dat vond Coolblue zonde en dus riepen zij tweedekans in het leven! Bol.com doet hetzelfde maar dan onder de naam retourdeals.

Coolblue 

Hoe ga je te werk? Stel… Je bent op zoek naar een nieuwe wasmachine. Je zoekt naar ‘wasmachine’ op de homepage Coolblue en vindt een hele lijst.

Stap 1: zoek uit hoeveel je zou uitgeven als je een nieuwe zou kopen

Stap 2: kijk eens naar de ‘koopjes’: tweedekans.

Je klikt hiervoor aan de linkerkant in de filters helemaal onderaan op tweedekans: ja. Ik zie bijvoorbeeld de wasmachine die ik sowieso al zou kiezen voor €380 euro in plaats van €399. De wasmachine heeft een heel klein beetje lakschade aan de zij/achterkant. Makkelijk verdiend!

Ga jij iets bestellen bij Coolblue? Dan zou het geweldig zijn als jij mijn affiliate link gebruikt. Ik krijg dan een klein bedrag (en daarmee help je mij en mijn blog enorm!).

Bol.com

Bij Bol.com noemen ze tweedekans producten retourdeals. Hetzelfde idee, andere naam.

Persoonlijk vind ik deze deals op de website wat lastiger te filteren. Je kunt een overzicht van alle retourdeals vinden door op ‘aanbiedingen’ en dan retourdeals te klikken. Vervolgens kun je filteren op het soort product wat je zoekt.

Op zoek naar een specifiek product? Bijvoorbeeld een Windows laptop. Je zoekt dan ‘windows laptop’ op de homepage en krijgt een hele lijst met laptops. Ook hier weer geldt: kijk eerst hoeveel je zou uitgeven aan een laptop zonder korting.

Je zult zien dat bij sommige producten verschillende prijzen staan vermeld. Nieuw, tweedehands en retourdeal. Op de retourdeals krijg je rond de 10% korting. Soms zijn overigens de tweedehands producten ook retourdeals (via opkopers). 

Ga jij iets bestellen bij Bol.com? Dan zou het geweldig zijn als jij mijn affiliate link gebruikt. Ik krijg dan een klein bedrag (en daarmee help je mij en mijn blog enorm!).

En jij?

Kende je het concept van tweedekans al? Heb je er weleens gebruik van gemaakt?

Leave a Reply

This Post Has 4 Comments

 1. Kaspar

  Tweedekans is een geniaal concept!! Alleen jammer dat weinig winkels dit doen als Coolblue. En Coolblue, daar bestel ik niet meer na enkele héél slechte ervaringen…. Ook wel belangrijk is om goed prijsvergelijkers te bekijken. Coolblue is namelijk niet goedkoop (volgens henzelf betaal je inderdaad soms wat meer. Dat is de prijs van goede service! Die goede service is alleen soms ver te zoeken…). Heb dan ook met enige regelmaat gezien dat tweede kans bij Coolblue net zo duur of zelfs duurder is dan nieuw elders….

  Bij het kopen van spullen is het vooral zaak heel goed rond te kijken. En tweedekans producten daarbij inderdaad zeker ook een kans te geven.

  1. FinancElle

   Ja, vind ik ook! Vandaar ook mijn ‘promotie’ (waar ik overigens niets voor krijg). Jammer dat je een slechte ervaring hebt met Coolblue, ik hele goede. Misschien kun je het nog eens een kans geven ;) Goede tips verder!

 2. mummyffromy

  Ja hoor via coolblue een wasmachine gekocht met een deuk(je) aan de achterkant.
  Scheelde €99 toch mooi meegenomen.
  En hier wel positieve ervaringen, zo fijn dat ze de oude mee nemen, alles aansluiten en op de juiste plek zetten. Als alleenstaande met 3 kids echt geen tijd en middelen (spierballen) voor.

  1. FinancElle

   Wauw, 99 euro is echt veel geld! Ik heb inderdaad ook eens gebruik gemaakt van die service en dat is super!